Veikkausliiga

Veikkausliigaa on käyty vuodesta 1992 lähtien sen pääyhteistyökumppanin Veikkauksen antaman nimen mukaan. Tätä ennenkin toki Suomen jalkapallomestaruus ratkaistiin ensin SM-sarjassa, sittemmin sen Palloliitto otti sarjatason hallinnoitavakseen ja nimi muutettiin Futisliigaksi aina siis Veikkausliigan alkuun asti. Joukkueita liigassa on ollut mukana kymmenestä neljääntoista, joista kauiten on ollut mukana HJK, joka on myöskin voittanut eniten mestaruuksia että myöskin perättäisiä mestaruuksia. Kaiken kaikkiaan 37 seuraa on Veikkausliigassa ehtinyt pelata, kuka vain yhden kauden, kuka hieman enemmän.

Viime vuoden (kuten useamman muun edellisenkin) Suomen mestari on HJK, toiseksi sijoittui FC Honka ja kolmannella sijalla oli VPS. Näiden lisäksi tulevalla kaudella mukana ovat myöskin FC Inter, FC Lahti, FF Jaro, IFK Mariehamn, KuPS, MyPa, RoPS sekä TPS. Viime vuodelta Veikkausliigasta tipahti JJK, ja tämän tilalle tuli SJK.

Kierros alkaa huhtikuun 6. päivä, jolloin pelataan kolme ensimmäistä kierrosta kun HJK kohtaa kotonaan FF Jaron, VPS matka Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi ja MyPan vastustajaksi tulee FC Honka. Avauskierroksen kertoimia kun silmäilee Betsafelta, niin selväksi tekee että HJK on ottelunsa ennakkosuosikki, liekö vaikutusta sillä että oli todellakin viime vuoden Suomen mestari ja FF Jaro vasta sarjan häntäpäässä. Muut kierroksen ottelut olivat melko tasakertoimisia joten melkoiseksi kolikonheitoksi menee. Jatkossa jos tuntuu valinta epävarmalta, voi aina vilkaista statistiikasta kuinka ovat edelliset kohtaamiset sujuneet mutta näin kauden alussa on vielä paha mennä sanomaan, kuinka joukkueet loppujen lopuksi pelaavat näillä ensimmäisillä kierroksilla. Vaikka tässä vielä Veikkausliigaa odotellessa onkin pelattu Liiga cupia, niin niidenkään pohjalta on vaikea arvioida kuka loppujen lopuksi Suomen mestaruuden vie. Tällä hetkellä alkaa Liiga cupissa pikkuhiljaa selkenemään semifinaaliparit, ja mukana on niin HJK, SJK kuin VPS. Neljäs semifinalisti ratkaistaan Maarianhaminan ja Hongan välillä. Näistä neljästä joku voi aivan yhtä korjata myös Veikkausliigan voiton tällä kaudella, vaikka näistä SJK onkin ainoana tämän kauden debyyttijoukkue.

Joukkueilla on vielä hetki aikaa viilailla lopullisia joukkueitaan, ja ainakin FC Hongan valmentaja Shefki Kuqi toivoisi riveihinsä vielä lisää miehiä, sillä jos loukkaantumisia tulee, voi koko joukkue olla pulassa.