Liverpoolin kannattaminen ja jalkapalloilijan omatoiminen harjoittelu

Monia jalkapallon pelaamisessa tärkeitä osa-alueita voi harjoittaa itsekseen. Jos mielit kehittyä pelaajana yhtään pidemmälle, ovat omatoimiset harjoitukset välttämättömiä. Harjoituksia voi tehdä pallon kanssa tai ilman. Osa harjoitteista on lajityypillisiä. Lisäksi voit suorittaa omatoimisesti esimerkiksi kestävyys- ja nopeusharjoitteita, jotka edelleen vahvistavat pelaajaominaisuuksiasi. Saatat pyöräillä tai telinevoimistella, ja tällöin kyseessä on jalkapalloa tukeva harjoittelu.

Melko moni satunnaisestikin jalkapalloa harrastanut osaa kertoa pomputteluennätyksensä. Tämä on eräs pallonhallintaa, lajin ydinosaamista, kehittävä harjoite. Junioreille suunnatun Suomen Palloliiton Playbook-ohjeessa on monta muutakin pallon kanssa itsekseen tehtävää treeniä. Niihin kuuluu esimerkiksi kuljettamisen, laukomisen, harhautusten ja pallon haltuunoton harjoittelua. Verkosta löytyy lähes loputtomasti lisää. Harjoitusten valitsemisessa on keskeistä niiden monipuolisuus ja soveltuvuus juuri sinulle.

Mitä osa-aluetta harjoittelussani painotan?

Hyvältä jalkapalloilijalta vaaditaan monenlaisia fyysisiä valmiuksia. Huippupelaajatkin pystyvät listaamaan useita osa-alueita, joita heidän pitää kehittää edelleen. Ottelut, joukkueharjoitukset ja valmentajalta tai pelaajakavereiltasi saatu palaute kertovat sinulle parhaiten ne osaamisen sektorit, joita voit omatoimisessa harjoittelussa painottaa. Ehkä sinulla on kova kosketus, mutta pystyt painamaan ottelun loppuun asti sata lasissa. Hyvä – treenaa pallonhallintaa kestävyyttä intensiivisemmin.

Oikea asu jalkapalloharjoituksiin tekee treenaamisesta miellyttävää. Hengittävät jalkapallovaatteet ja sopivat jalkapallokengät eli “nappikset” ovat tärkeimmät varusteet. Harkinnan mukaan ainakin pallon kanssa treenatessa voi pitää esimerkiksi säärisuojia, jotta tuntuma on pelinomainen. Asun tulee tietenkin olla säähän sopiva. Kylmällä saatat tarvita pitkähihaista ja -lahkeista vaatetta, ehkä myös ylimääräistä teknistä kerrosta sekä hanskoja. Muista kuitenkin, että treenatessa lämpenee!

Liverpoolia kannattava ei koskaan kävele yksin

Liverpool on tunnettu jalkapalloseura, jonka maailmanlaajuisen kannattajamäärän arviointi on vaikeaa. Joukkueen edustajat väittivät muutama vuosi sitten, että kannattajia on 580 miljoonaa. Luku saattaa kuitenkin olla yliarvioitu, sillä se tarkoittaisi lähes joka kymmenettä maapallon ihmistä. Liverpool on kuitenkin ollut vuonna 2018 sosiaalisen median tilastoissa kymmenen suurimman joukossa. Business Insider -verkkolehden mukaan Liverpoolilla on kymmeniä miljoonia seuraajia.

Liverpoolin maailmanlaajuiseen kannatukseen vaikuttaa edustuspelaajien kotimaa. Ei liene yllättävää, että nykyisin Liverpool on todella suosittu Egyptissä, josta on lähtöisin joukkueen tähtihyökkääjä Mohamed Salah. Aikanaan, Sami Hyypiän topparikaudella, seurattiin joukkueen edesottamuksia Suomessa poikkeuksellisen laajasti. Alkaneella kaudella Anfield Roadin kotiotteluissa on käynyt keskimäärin 52 000 ihmistä. Luku on Premier Leaguen suurimpia, ja tunnelma on taattu!