Jalkapallon kolme muskettisoturia

Maailman suosituin urheilulaji on tietenkin jalkapallo, jota seuraa tai pelaa miljardeja ihmisiä ympäri maailman. Jalkapallo on erittäin vanha urheilulaji, jonka historia ulottuu aina 1800-luvulle saakka. Laji on vuosien varrella synnyttänyt tähtiä, kuten Pelé ja Diego Maradona, jotka hallitsivat lööppejä ja keräsivät massoittain jalkapallofaneja ja uusia jalkapallon harrastajia. Tänään lajin ehdottomia tähtiä ovat portugalilainen Cristiano Ronaldo, ruotsalainen Zlatan Ibrahimović ja brasilialainen Neymar. Kaikkien kolmen elämässä on jalkapallo tullut mukaan elämään jo aikaisessa vaiheessa.

Cristiano Ronaldo on jalkapallomaailman vetovoimaisimpia tähtiä ja ehdoton lahjakkuus, jonka kyky pelata jalkapalloa on vertaansa vailla. Ronaldo edustaa Real Madridia ja pelaa kentällä sekä laitahyökkääjänä että kärkipelaajana. Hän aloitti jalkapallouransa jo 8-vuotiaana pelaamalla paikallisessa CF Andorinha-nimisessä amatöörijoukkueessa, kunnes siirtyi Nacionaliin. Vuonna 1997 oli vuorossa suurseura Sporting ja tämän jälkeen Manchester United, jossa hän teki todellisen läpimurtonsa. Cristiano Ronaldo oli Unitedin historian ensimmäinen portugalilainen pelaaja, ja pelinumerolla 7 hän seurasi suurien legendojen jalanjäljissä. Ronaldo on lähtöisin suuresta perheestä, sillä perheessä on lapsia neljä, Cristiano mukaan luettuna. Cristianolla itsellään on yksi lapsi, josta hänellä huoltajuus – ja hän päätti hiljattain parisuhteensa tunnetun Irina Shaykin kanssa. Ronaldo pelaa myös pokeria vapaa-aikanaan ja sanoo nauttivansa pokerin strategisesta puolesta. Hänellä on tapana julkaista eri medioihin kuvia pokerinpelaamisestaan.

Zlatan, joka on erittäin suosittu Ruotsissa, aloitti jalkapallon pelaamisen jo 10-vuotiaana ja liittyi FBK Balkan-jalkapalloseuraan. Hän löysi pian tiensä kotikuntansa paikalliseen Malmö Fotboll Förening-joukkueeseen, jota seurasi vuonna 1999 Malmön miesten pääsarjajoukkue. Ibrahimovićin ura ammattilaisjalkapalloilijana alkoi vuonna 2001 Ajaxin riveissä, kunnes vuonna 2004 Juventus osti hänet. Tästä alkoi uskomaton ura, joka jatkuu edelleen. Yksityiselämässään Zlatan on naimisissa Helena Segerin kanssa ja heillä on kaksi lasta.

Neymar, oikealta nimeltään Neymar da Silva Santos Júnior, on tunnettu jalkapallon pelaaja Brasiliasta. Neymarin paikka kentällä on hyökkääjä ja hän pelaa Brasilian maajoukkueessa. Neymar aloitti jalkapallon pelaamisen 11-vuotiaana seurassa nimeltä Santos, vuonna 2003, ja jatkoi seurassa useita vuosia. Barcelonan kanssa hän teki sopimuksen vuonna 2013. Kerrotaan, että Neymar on ensimmäinen pelaaja, joka 20-vuotispäivänään teki sadannen (100) maalinsa, mikä on huima saavutus. Neymar vietti lapsuutensa Santos-nimisessä kaupungissa, jossa hän kävi koulua ja vietti aikaa perheensä kanssa. Tänään hän on kaikkien kaupungin asukkaiden tuntema jalkapallotähti ja paikallisen museon oma vetonaula, sekä poikalapsen isä. Neymar on jalkapallon lisäksi myös innokas pokerinpelaaja, joka kokoaa ystävänsä pokeri-iltaan ja nauttii pokerinpeluusta – kertoen pelin kulusta, Ronaldon tapaan, sosiaalisissa medioissa.