FC Honka

FC Honka on yksi nuorimmista jalkapallokerhoista, sillä se on perustettu vasta vuonna 1975. Seura tosin oli jo vuonna 1957 perustettu ns. yleisseuraksi, mutta lajit erkanivat emoseurasta ja syntyi jalkapalloseura FC Honka. Veikkausliigaan pääsyä saatiin odotella vuoteen 2006 asti, tätä ennen he olivat pelanneet Ykkösessä ja alemmalla sarjatasolla. FC Hongan nousua sarjaan kiidätti uudet toiminnanjohtajat vuonna 2005, jotka ottivat päätehtäväkseen seuran sarjaan nousun. Vielä yksi haave seuralla on toteutumatta, ja se on Mestareiden liigan paikka.

FC Honga ei ole vielä ehtinyt Suomen mestaruuksia voittaa, kahdesti olleet sarjan kakkosia joten paras sijoitus on vuoden 2012 Suomen Cup-voitto. Finaalissa he olivat olleet toki aiemminkin, mutta hävinneet aina finaaliottelunsa, ensin FC Hakalle, sitten TamU:lle ja seuraavana vuonna HJK:lle. FC Honka on myös pelannut toisesta Veikkausliiga kaudestaan asti myös UEFA Cupissa, koska Tampere United oli pedannut paikkansa jo Mestarien Liigaan sen vuoden osalta.

HJK:n kotiyleisö on Veikkausliigan kärkeä, sillä Tapiolan urheilupuisto on kerännyt aina paljon katsojia, ja yleisöennätys 4255 katsojaa vuodelta 2006 on toiseksi eniten, mitä Veikkausliigan pelit ovat keränneet yleisöä. Vielä mahtuisi muutama sata lisää, sillä kentän kapasiteetti on 4500 katsojaa. Seuran tunnusvärit ovat musta ja keltainen.

FC Hongan nykyisenä päävalmentajana toimii entinen jalkapalloilija Shefki Kuqi, sillä vanha päävalmentaja Mika Lehkosuo erotettiin vastikään tehtävästään. Myöskin toinen entinen jalkapalloilija, maalivahti Antti Niemi on solminut sopimuksen FC Hongan kanssa ja tulee valmentamaan maalivahteja.
FC Hongassa ovat pelanneet mm. seuraavat pelaajat: Rasmus Schüller, Tuomas Peltonen sekä Tim Väyrynen.

Myös FC Hongan naisjoukkue on menestyksekäs, ja he ovat voittaneet Suomen mestaruuden kolmesti, 2006, 2007 sekä 2008. Tämän lisäksi heillä on yksi Suomen Cup voitto vuodelta 2009.